Slike, nakit, knjige i odeća Vivijen Li na aukciji

Izvor: N1 televizija, 11.Jul.2017, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slike, nakit, knjige i odeća Vivijen Li na aukciji

Primerak scenarija za film "Prohujalo sa vihorom", koji je pripadao glumici Vivijen Li, biće na aukciji zajedno s desetinama njenih predmeta.

Aukcijska kuća Sotbi je saopštila da će se 26. spetembra na aukciji u Londonu u ponudi biti i slike, nakit, odeća, knjige i druge stvari.

Li je osvojila Oskara za ulogu Skarlet O'Hare u "Prohujalo sa vihorom" iz 1939. Na prodaju će biti ponuđena istoimena knjiga u koju je upisana pesma Margaret Mičel, i očekuje se da postigne >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << cenu između pet i sedam hiljada funti.

Scenario za film koji je Li dobila od kolega, procenjen je na 2,5 do 3,5 hiljada funti.

Perika koju je Li nosila u ulozi Blanš Diboa u "Tramvaj zvani želja" procenjuje se na 400 do 600 funti.

Predsednik britanskog ogranka Sotbija, Hari Delmeni, rekao je da kolekcija nudi uvid u ličnost Vivijen Li, "kolekcionarku umetnosti, pokroviteljku, čak i knjiškog moljca".

Li je umrla 1967, a njeno jedino dete Suzan Farington 2015.

Unuci Vivijen Li su 2013. londonskom muzeju Viktorija i Albert za neobjavljenu sumu novca prodali njenu arhivu, uključujući pisma, ftografije i nagrade.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.