Vrhovni sud odlučio da su glasovi iz Srbije neregularni, koalicija Pacolij-Ljimaj u parlamentu

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Nov.2019, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrhovni sud odlučio da su glasovi iz Srbije neregularni, koalicija Pacolij-Ljimaj u parlamentu

Vrhovni sud Kosova odbacio je danas žalbe pokreta Samoopredeljenje i Progresivne demokratske stranke (PDS) Nenada Rašića i naložio da 3.700 glasova koji su poštom stigli iz centralne Srbije, bude odbačeno kao neregularno, preneo je portal Košev.

Isključivanjem glasova iz centralne Srbije iz konačnog rezultata izbora, u novi saziv Skupštine Kosova ući će koalicija Socijaldemokratske inicijative, Alijanse za novo Kosovo i Partije pravde, kojoj će pripasti šest >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << poslaničkih mandata.

Veće Vrhovnog suda suda Kosova, kojim je predsedavao sudija Erdogan Hadžibećiri, je odbilo sve žalbe i potvrdilo je odluku Izbornog panela za predstavke i žalbe kojom je naloženo Centralnoj izbornoj komisiji da iz konačnih rezultata isključe glasovi koji su došli poštom iz Srbije.

„Vrhovni sud je u zakonskom roku razmotrio i odlučio o svim žalbama koje su podneli poslanici i politički subjekti. Vrhovni sud je primio sedam žalbi poslanika", navodi se u saopštenju. Odbijene su žalbe poslanika Demokratskog saveza Kosova, Demokratske turske partije Kosova, Egipatske liberalne stranke, dve žalbe poslanika Samoopredeljenje, kao i ona poslanika Demokratske stranke Aškalija, dok je žalba poslanika PDS odbačena je kao neprihvatljiva, navodi se u saopštenju.

Shodno ovoj odluci očekuje se da koalicija Socijaldemokratska inicijativa, Alijansa novo Kosovo i Partija pravde postane deo Skupštine Kosova sa šest poslanika.

Istovremeno, očekuje se da prebrojavanje glasova sa1.472 glasačka mesta koje je počelo juče posle podne, bude okončano za tri nedelje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vrhovni sud odlučio da su glasovi iz Srbije neregularni

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Nov.2019

Vrhovni sud Kosova odbacio je danas žalbe pokreta Samoopredeljenje i Progresivne demokratske stranke (PDS) Nenada Rašića i naložio da više od 3.000 glasova koji su poštom stigli iz centralne Srbije, bude odbačeno kao neregularno, prenosi agencija Beta.   Isključivanjem glasova iz centralne Srbije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.