Vojvođanski front izlazi na izbore kao koalicija

Izvor: B92, 01.Mar.2020, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvođanski front izlazi na izbore kao koalicija

Predstavnici svih potpisnika Memoranduma o budućnosti Vojvodine su jednoglasno doneli odluku da se udruže u predizbornu koaliciju Vojvođanski front

Ta koalicija će izaći na predstojeće lokalne, pokrajinske i parlamentarne izbore.

Za koordinatora Vojvođanskog fronta izabran je Bojan Kostreš koji je posle sastanka izjavio da Srbija treba da ima građansku, demokratsku, modernisitičku, proevropsku i decentralističku alternativu, saopšteno je iz koalicije. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Prema njegovim rečima, ovaj program treba da bude alternativa nacionalističkoj vlasti kao i "nacionalističkoj, centralističkoj i rusofilskoj samoproglašenoj bojkotaškoj opoziciji okupljenoj oko Saveza za Srbiju".

Kostreš je naveo i da Vojvođanski front smatra da je jedini pravi i mogući način suprotstavljanja aktuelnoj vlasti Aleksandra Vučića izlazak na izbore.

"Naš cilj je pokušaj da se formira jedinstvena lista sa svim organizacijama u Beogradu i centralnoj Srbiji koji se zalažu za iste vrednosti kao i mi, a koje mogu da doprinesu zajedničkom rezultatu", rekao je Kostreš.

Memorandum o budućnosti Vojvodine ranije su potpisale LSV, Vojvođanska partija i Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, Aliojansa vojvođanskih Rumuna, Zajedno za Vojvodinu i Liberalno demokratski pokret Vojvodine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.