Vojvođanski front izlazi na izbore kao koalicija

Predstavnici svih potpisnika Memoranduma o budućnosti Vojvodine su jednoglasno doneli odluku da se udruže u predizbornu koaliciju Vojvođanski front

Izvor: B92

Nedelja, 01.03.2020.

16:37

Vojvođanski front izlazi na izbore kao koalicija

Ta koalicija će izaći na predstojeće lokalne, pokrajinske i parlamentarne izbore.

Za koordinatora Vojvođanskog fronta izabran je Bojan Kostreš koji je posle sastanka izjavio da Srbija treba da ima građansku, demokratsku, modernisitičku, proevropsku i decentralističku alternativu, saopšteno je iz koalicije.

Prema njegovim rečima, ovaj program treba da bude alternativa nacionalističkoj vlasti kao i "nacionalističkoj, centralističkoj i rusofilskoj samoproglašenoj bojkotaškoj opoziciji okupljenoj oko Saveza za Srbiju".

Kostreš je naveo i da Vojvođanski front smatra da je jedini pravi i mogući način suprotstavljanja aktuelnoj vlasti Aleksandra Vučića izlazak na izbore.

"Naš cilj je pokušaj da se formira jedinstvena lista sa svim organizacijama u Beogradu i centralnoj Srbiji koji se zalažu za iste vrednosti kao i mi, a koje mogu da doprinesu zajedničkom rezultatu", rekao je Kostreš.

Memorandum o budućnosti Vojvodine ranije su potpisale LSV, Vojvođanska partija i Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, Aliojansa vojvođanskih Rumuna, Zajedno za Vojvodinu i Liberalno demokratski pokret Vojvodine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: