Vojna parada na Ušću

Izvor: RTV Pink, 16.Okt.2014, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojna parada na Ušću

Povodom sedam decenija od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, danas se održava vojna parada, uz učešće oko 4.500 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.



Program u Bulevaru Nikole Tesle počinje svečanom artiljerijskom paljbom, desantom 30 padobranaca, u širem rejonu spomenika "Večna vatra", između Bulevara >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV Pink << i Dunava.Parada će se završiti letom ruske akrobatske grupe "Striži". Ako oblačnost bude ispod 1.800 metara, "Striži" neće menjati program. U slučaju lošijeg vremena, akrobacije u čast oslobodiocima Beograda izvodiće pojedinačno. Vojska Srbije učestvovaće sa oko 40 letelica. U sastavu vazduhoplovnog ešalona Vojske Srbije biće helikopteri tipa "gazela", "M-8" i "M-17", lovačko-bombarderska avijacija – avioni "mig-21" i "mig-29", "orao", "galeb" i transportni avion "an-26". Na paradi će biti prikazani i tenkovi, oklopni transporteri, avioni, helikopteri, specijalci, artiljerija i Rečna flotila. Vojska će pokazati novo naoružanje, tehniku koja je u upotrebi već tri ili četiri decenije, kao i brojne projekte domaćih stručnjaka, koji će tek ući u naoružanje. Paradi će prisustvovati i predsednik Rusije Vladimir Putin, koji dolazi u jednodnevnu posetu Srbiji. Dolazak na paradu potvrdio je i nemački amabasador Hajnc Vilhelm. Samu paradu, kao i početak posete ruske delegacije Beogradu, možete da pratite od 10.30 časova na našem Prvom programu. Radio-televizija Srbije prenos radi sa pet reportažnih kola i preko 40 kamera, a u realizaciji učestvuje 300 naših kolega. U čast 70 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, posetiocima će biti prikazane i zastave jedinica koje su učestvovale u oslobođenju Beograda, pukovske zastave iz Prvog svetskog rata i aktuelne zastave jedinica Vojske Srbije.

Nastavak na RTV Pink...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV Pink. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV Pink. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.