Vojna parada na Ušću

Izvor: RTS, 16.Okt.2014, 07:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojna parada na Ušću

Povodom sedam decenija od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, danas se održava vojna parada "Korak pobednika", uz učešće oko 4.500 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Program u Bulevaru Nikole Tesle počinje svečanom artiljerijskom paljbom, desantom 30 padobranaca, u širem rejonu spomenika "Večna vatra", između Bulevara >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Dunava.

Parada će se završiti letom ruske akrobatske grupe "Striži".

Ako oblačnost bude ispod 1.800 metara, "Striži" neće menjati program. U slučaju lošijeg vremena, akrobacije u čast oslobodiocima Beograda izvodiće pojedinačno.

Vojska Srbije učestvovaće sa oko 40 letelica.

U sastavu vazduhoplovnog ešalona Vojske Srbije biće helikopteri tipa "gazela", "M-8" i "M-17", lovačko-bombarderska avijacija – avioni "mig-21" i "mig-29", "orao", "galeb" i transportni avion "an-26".

Na paradi će biti prikazani i tenkovi, oklopni transporteri, avioni, helikopteri, specijalci, artiljerija i Rečna flotila.

Vojska će pokazatinovo naoružanje, tehniku koja je u upotrebi već tri ili četiri decenije, kao i brojne projekte domaćih stručnjaka, koji će tek ući u naoružanje.

Paradi će prisustvovati i predsednik Rusije Vladimir Putin, koji dolazi u jednodnevnu posetu Srbiji. Dolazak na paradu potvrdio je i nemački amabasador Hajnc Vilhelm.

Samu paradu, kao i početak posete ruske delegacije Beogradu, možete da pratite od 10.30 časova na našem Prvom programu. Radio-televizija Srbije prenos radi sa pet reportažnih kola i preko 40 kamera, a u realizaciji učestvuje 300 naših kolega.

U čast 70 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, posetiocima će biti prikazane i zastave jedinica koje su učestvovale u oslobođenju Beograda, pukovske zastave iz Prvog svetskog rata i aktuelne zastave jedinica Vojske Srbije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vojna parada na Ušću

Izvor: RTV Pink, 16.Okt.2014

Povodom sedam decenija od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, danas se održava vojna parada, uz učešće oko 4.500 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.....Program u Bulevaru Nikole Tesle počinje svečanom artiljerijskom paljbom, desantom 30 padobranaca, u širem rejonu spomenika...

Nastavak na RTV Pink...

BG: Pojačane policijske snage

Izvor: B92, 16.Okt.2014

Policijske snage pojačane su u užem i širem centru Beogarada, kao i na Novom Beogradu, gde se danas održava vojna parada povodom oslobođenja Beograda...S obzirom na to da dolazi predsednik Rusije Vladimir Putin, veliki broj pripadnika policije raspoređen duž Ulice kneza Miloša gde se nalazi zgrada...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.