Vlahović kandidat za Zlatnu loptu, nema Mesija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2022, 00:16

Vlahović kandidat za Zlatnu loptu, nema Mesija

Srpski fudbaler Dušan Vlahović nalazi se u užem izboru od 30 kandidata za Zlatnu loptu Frans fudbala, objavio je danas ugledni francuski magazin.

Kuriozitet je da na listi nema rekordera i sedmostrukog dobitnika nagrade Argentinca Lionela Mesija, i to prvi put od 2005. godine, a među nominovanim fudbalerima nije ni njegov saigrač iz PSŽ Brazilac Nejmar.

Vlahović je jedini predstavnik Srbije, a pobednik će biti obelodanjen 17. oktobra na ceremoniji u Parizu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Favorit je francuski reprezentativac i napadač Reala Karim Benzema, a konkurenciju će imati i u klupskim kolegama Tibou Kurtoi, Vinisijusu Žunioru, Luki Modriću, Kazemiru i Antoniju Ridigeru koji je letos stigao iz Čelsija.

Šest kandidata za Zlatnu loptu ima i Mančester siti, a to su: Kevin de Brujne, Bernardo Silva, Fil Foden, Rijad Marez, Žoao Kanselo i pojačanje iz Dortmunda Erling Holand.

Ostali kandidati za prestižno priznanje Frans fudbala su: Mohamed Salah (Liverpul), Rafael Leao (Milan), Kristofer Nkunku (Lajpcig), Jozua Kimih (Bajern), Trent Aleksander-Arnold (Liverpul), Luis Dijaz (Porto/Liverpul), Robert Levandovski (Bajern/Barselona), Son Hjongmin (Totenhem), Fabinjo (Liverpul), Majk Menjan (Milan), Hari Kejn (Totenhem), Darvin Nunjez (Benfika/Liverpul), Sadio Mane (Liverpul/Bajern), Sebastijan Aler (Ajaks/Dortmund), Kristijano Ronaldo (Mančester junajted), Virdžil van Dajk (Liverpul) i Kilijan Mbape (PSŽ).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.