Vlada Srbije se ponaša neodgovorno, jer u zakonskom roku nije dostavila predlog bužeta

Izvor: Press, 15.Dec.2014, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vlada Srbije se ponaša neodgovorno, jer u zakonskom roku nije dostavila predlog bužeta"

Šef poslaničke grupe SDS Marko Ðurišić izjavio je danas da se Vlada Srbije ponaša neodgovorno, jer u zakonskom roku nije dostavila predlog bužeta, a od poslanika očekuje da za nedelju dana završe raspavu i glasaju ne samo o tim zakonskim rešenjima, nego i o setu privrednih zakona koji su već na dnevnom redu.
Ðurišić je podsetio da se na taj način krši Zakon o budžetskom sistemu, prema kome >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je budžet trebalo da bude na dnevnom redu parlamenta do 1. novembra, a usvojen 15. decembra.

Prema njegovim rečima, Predlog zakona o budžetu trebalo je da se dostavi Skupštini u maju, kada ga je pripremila Narodna banka Srbije.

Ðurišić je ocenio da poslanici neće imati dovoljno vremena da se upoznaju sa predlogom budžeta i samim tim “neće moći na adekvatan način da diskutuju i probaju amandmanima da ga poboljšaju”.

“Drago mi je da guvernerka ima razumevanje za sve, ali mi je žao što nema razumevanje za parlament”, ocenio je Ðurišić.

Komentarišući rast kursa, Ðurišić je kritikovao rad NBS za koju je naveo da je “potrošila rekordan iznos za odbranu kursa - vise od 1,66 milijardi evra”.

“Građani imaju razloga da budu zabrinuti, jer im se odlukama vlade smanjuju plate i penzije, dok sa druge strane kurs nastavlja da raste”, zaključio je Ðurišić.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.