Vlast i opozicija oprečno o budžetu

Izvor: Beta, 15.Dec.2014, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlast i opozicija oprečno o budžetu

BEOGRAD, 15. decembra 2014. (Beta) - Poslanik opozicione Nove stranke (NS) Zoran Živković kritikovao je u ponedeljak Vladu što predlog budžeta za 2015. još nije stigao u Skupštinu, dok je šef poslaničkog kluba vladajuće Srpske napredne stranke Zoran Babić rekao da će budžet biti usvojen u zakonom predvidjenom roku.

Zakonom o budžetskom sistemom je propisano da Vlada Srbije do 1. novembra usvoji predlog budžeta za narednu godinu, a da ga Skupština usvoji do 15. decembra. >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Vlada Srbije u ponedeljak je usvojila Predlog budžeta za 2015. godinu.

Živković je novinarima u Skupštini rekao da je prošlo mesec dana od zakonskog roka za upućivanje predloga budžeta u parlament.

On je ocenio da je izjava ministarke za državnu upravu Kori Udovički da je reč o budžetu koji do sada nije vidjen u Srbiji "sramna, neodgovorna i amaterska".

"Nije ovo ni kineski ni ruski cirkus, već ozbiljan akt koji bi trebalo da definiše naš život u narednoj godini. Još jedna lakrdija pokrivena velikim skupom sa bengalskim kineskim tigrovima od papira", naveo je Živković.

Babić je kazao novinarima da će budžet za 2015. biti usvojen u zakonom predvidjenom roku - do kraja jesenjeg zasedanja i da odslikava realnost i ispravlja pogrešne i pogubne odluke iz prošlosti.

"Mnogo značajnije od dana usvajanja je kvalitet predloga budžeta, koji će definitivno odliskvati realnost u Srbiji, ispraviti pogrešne i pogubne odluke iz prošlosti i izvući nas iz horoora u koji su javne finansije uveli DS i bivši režim", rekao je Babić.

On je rekao da nije prvi ni poslednji put da se budžet usvaja do 30. decembra i naveo da se predlogom budžeta smanjuje deficit.

"Najvažnije je što ima podršku finansijskih institucija, ali i to što će odslikavati interese Srbije", kazao je on i zamolio one koji su "uništili privredu, do ruba bankrota doveli javne finansije, kriminalizovali društvo i napravili korumpiranu kastu političkih interesa da ne brinu, jer vladu i državu vode odgovorni ljudi".

Babić je rekao da će se to i "videti kroz budžet i ostale zakone koji stvaraju mnogo bolju investicionu klimu u Srbiji".

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Poslanici vlasti i opozicije oprečno o budžetu

Izvor: Blic, 15.Dec.2014

Poslanik opozicione Nove stranke (NS) Zoran Živković kritikovao je danas Vladu što predlog budžeta za 2015. još nije stigao u Skupštinu, dok je šef poslaničkog kluba vladajuće Srpske napredne stranke Zoran Babić rekao da će budžet biti usvojen u zakonom predviđenom roku...Zakonom o budžetskom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.