Vežbe koje možete da radite dok obavljate druge poslove

Izvor: Blic, 27.Apr.2010, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vežbe koje možete da radite dok obavljate druge poslove

Nemate vremena za vežbanje? Dovoljno je da nađete vreme za pranje zuba i gledanje televizije, i to možete da iskoristite i za lagano rastezanje leđa i vežbanje središnjih mišića abdomena.

„Stojte samo na jednoj nozi dok perete zube, tako ćete vežbati mišiće u samom centru abdomena koji štite leđa", kaže Tim Hačful, kiropraktičar i ergonom iz Velike Britanije.

„Prevelik broj ljudi nikad ne vežba ove mišiće, a pranje zuba je savršena prilika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da im date kratak ali vrlo delotvoran trening. Stajanje na jednoj nozi stvara uslove nestabilnosti - kao kad sedite na lopti za vežbanje. Pokušajte da jedan minut perete zube jednom rukom, a da stojite na nozi sa suprotne strane, zatim da promenite ruku i nogu. Što više varijacija, to su bolji rezultati", kaže Hačful.

Vreme za vežbanje može da se pronađe i dok gledate televiziju. „Dok gledate televiziju, sedite na loptu za vežbanje i napravite nekoliko vežbi za stabilnost i središnje mišiće abdomena. Ove vežbe su dobre za prevenciju bolova u leđima", kaže osteopata specijalizovan za sportsku rehabilitaciju Geri Trainer iz severnog Londona.

„Kružno rotirajte bokovima, napred i nazad, a za vreme reklama izvodite rastezanje na lopti. Stopala neka budu na podu, kolena savijena, leđima i ramenima ležite na lopti, nogama se odgurujte napred-nazad, a stomak pokušajte da gurate prema plafonu. To je upravo suprotan položaj od onoga koji imate celog dana u kancelariji, pa je zato savršena vežba za sve one koji većinu radnog vremena sede", kaže dr Trainer.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.