Vesti na vojnoj vežbi u Batajnici: Vučić prošao kroz špalir

Izvor: Vesti-online.com, 20.Okt.2017, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vesti" na vojnoj vežbi u Batajnici: Vučić prošao kroz špalir

U sklopu obeležavanja 73. godišnjice oslobođenja Beograda, na aerodromu u Batajnici održava se vežba "Sloboda 2017". Novinar "Vesti" Đorđe Barović izveštava iz Batajnice.

Intoniranjem himne "Bože pravde" svečano je počela centralna manifestacija Oslobađanja Beograda u sklopu koje će biti održana i vojna vežba Sloboda 2017.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prološao je kroz špalir čime je vežba počela:

Na aerodrom je oko 11:30 stigla >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ruska delegacija. Očekuje se dolazak državnog vrha Srbije i Republike Srpske.

Pogledajte dolazak ruske federacije:

Novinar "Vesti", Đorđe Barović, javlja sa lica mesta da su u toku poslednje pripreme pred početak vežbe i da se očekuje dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Sergeja Šojgua na aerodrom:

Pogledajte snimak svečane bine u iščekivanju gostiju. Šest Mig-ova 29 koji su poklon ruske federacije Srbiji izloženo je ispred svečane bine:

Na aerodromu je sve spremno za početak vežbe javlja novinar "Vesti" i šalje snimak sa aerodroma:

Građani su na vojni aerodrom mogli da dođu do 11 časova, kada su se kapije zatvorile u iščekivanju državnog vrha Srbije i ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua koga je na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Organizatori vojne vežbe Sloboda 2017. očekuju oko 50.000 posetilaca.

Na snazi su pojačane bezbednosne mere. Na vojnom putu ka aerodromu raspoređene su jake policijske snage.

Portparol Ministarstva odbrane Srbije Jovan Krivokapić za "Vesti" objašnjava koliko vojnika i tehnike Vojske Srbije će biti predstavljeno na vojnoj vežbi Sloboda 2017.

Među novinarima je i pukovnik koji je oborio nevidljivi avion F17 - Dani Zoltan koji je na vojnu paradu došao sa novinarima iz Mađarske i Slovačke.

- Očekujem da vidim prikaz najmodernije vojne tehnike danas - kaže za "Vesti" Dani Zoltan.

Najpoznatija akro grupa "Striži" nastupiće u punoj formaciji, sa šest borbenih jurišnika Mig 29.

Prema planu njihov program će trajati oko 20 minuta, a posetiocima će, kako saznajemo, predstaviti i neke zahtevnije akrobacije koje ređe izvode van granica Rusije.

Inače, ukupan program će trajati dva sata, od 12 do 14 časova, a kapije su otvorene u devet sati.

Inače, okupljanje medija koji će izveštavati sa centralne proslave oslobađanja Beograda Sloboda 2017. počelo je pred istočnim krilom Palate Srbije jutros oko 9 h.

Tri autobusa GSP Beograd prevozilo je oko 300 novinara, snimatelja i fotoreportera. Na displeju stoji da je reč o slobodnoj vožnji, ali svi validatori za čekiranje karata uredno bili uključeni, javlja naš novinar Barović i šalje fotografiju iz autobusa sa kolegama:

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

"Vesti" na vojnoj vežbi u Batajnici: Teroristi oteli avion

Izvor: Vesti-online.com, 20.Okt.2017

U sklopu obeležavanja 73. godišnjice oslobođenja Beograda, na aerodromu u Batajnici održava se vežba "Sloboda 2017". Novinar "Vesti" Đorđe Barović izveštava iz Batajnice...Intoniranjem himne "Bože pravde" svečano je počela centralna manifestacija Oslobađanja Beograda u sklopu koje se održava i...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.