Velika Britanija uvela sankcije: Ne treba da budu u zabludi

Izvor: B92, 21.Feb.2024, 14:27

Velika Britanija uvela sankcije: "Ne treba da budu u zabludi"

Velika Britanija uvela je sankcije za šest osoba koje su rukovodioci u kazneno popravnoj koloniji u Rusiji, gde je Aleksej Navaljni služio zatvorsku kaznu.

Među sankcionisanima je šef kaznene kolonije i pet zamenika, navodi Rojters.

Njima će biti zabranjeno da ulaze u Veliku Britaniju i njihova sredstva će biti zamrznuta, istakao je britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron.

"Jasno je da su ruske vlasti videle Navaljnog kao pretnju i pokušali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su da ga ućutkaju. Odgovorni za brutalan tretman nad Navaljnim ne treba da budu u zabludi, smatraćemo ih odgovornim za njegovu smrt", poručio je Kameron.

Ruski opozicionar Navaljni preminuo je prošlog petka u zatvoru.

Pročitajte i:

Poznato od čega je umro Aleksej Navaljni

Izdata poternica za bratom Alekseja Navaljnog FOTO

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

London uveo sankcije upravnicima zatvora u kojima je bio Navaljni

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Feb.2024

Velika Britanija zamrzla je sredstva šest upravnika ruske kaznene kolonije u Arktičkom krugu, u kojoj je opozicionar Aleksej Navaljni služio kaznu i na kraju umro.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.