Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Okt.2010, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika Britanija smanjuje vojne troškove

Britanija će otpustiti hiljade vojnika, srezaće programe naoružavanja i odložiće ključni plan modernizacije svoje podmorničke flote opremljene nuklearnim oružjem, u okviru revizije troškova za odbranu koja bi mogla da poljulja njen status svjetske sile. Premijer Dejvid Kameron (David Cameron) obratiće se danas Parlamentu sa pojedinostima smanjenja vojnih troškova koji bi mogli da dostignu tri milijarde funti (4,8 milijardi dolara) u godišnjem budžetu Ministarstva odbrane od oko 37 milijardi ...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KAMERON: Britanija će ostati svetska sila

Izvor: Danas, 19.Okt.2010

Velika Britanija će ostati svetska sila, uprkos smanjenju budžeta ministarstva odbrane, rekao je juče u Londonu premijer Dejvid Kameron. Kameron je u Parlamentu predstavio mere štednje od oko tri milijarde funti u budžetu ministarstva odbrane, koji godišnje iznosi oko 37 milijardi funti.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.