Važan dan za Srbiju i Zapadni Balkan: Vučić danas sa Ramom i Zaevom na ekonomskom forumu u Skoplju

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jul.2021, 07:26

Važan dan za Srbiju i Zapadni Balkan: Vučić danas sa Ramom i Zaevom na ekonomskom forumu u Skoplju

U Skoplju će danas biti održan veliki regionalni ekonomski forum u okviru inicijative Mini Šengen, na kome će učestvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Severne Makedonije i Albanije Zoran Zaev i Edi Rama.

Na forumu, koji će okupiti oko 350 kompanija sa Zapadnog Balkana, biće saopšteno novo ime te regionalne inicijative i potpisana tri sporazuma za unapređenje saradnje u regionu.

To su Memorandum o razumevanju o saradnji na olakšanju uvoza, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izvoza i kretanja robe na ZB, Memorandum o razumevanju o saradnji u vezi sa slobodnim pristupom tržištu rada na ZB i Sporazum o saradnji u zaštiti od katastrofa na ZB.

Ekonomski forum za regionalnu saradnju organizuju privredne komore Srbije, Severne Makedonije i Albanije.

Predsedniku Srbije će danas, drugog dana posete Skoplju, prvo biti uručena zahvalnica za pruženu pomoću u vakcinaciji državljana Severne Makedonije tokom pandemije virusa kovid 19 - zahvalnica Makedonske asocijacije novinara i zahvalnica Privredne komore Severne Makedonije.

Zatim će početi ekonomski forum na kome će se obratiti Zaev, Vucicć i Rama, a onda i predsednici privrednih komora Srbije, Severne Makedonije i Albanije Marko Čadež, Branko Azeski i Ines Mućostepa.

Nakon diskusije sa predstavnicima privrede, Vučić, Zaev i Rama će potpisati tri pomenuta dokumenta i objaviti novi zvanični naziv i logo regionalne inicijative i obratiti se medijima.

Uslediće poslovni sastanci privrednika u formati B2B (biznis tu biznis).

Skopski forum o regionalnoj saradnji na ZB okupiće kompanije iz Srbije, Albanije, Severne Makedonije i BiH, ali i drugih regionalnih i evropskih ekonomija, kao i predstavnike vlada, finansijskih institucija, univerziteta, medunarodnih delegacija i asocijacija.

Najveći broj kompanija učesnica dolazi iz građevinskog sektora, poljoprivredno-prehrambene industrije, energetike, mašinske, auto i tekstilne industrije, turizma, IKT i telekomunikacija, transporta i logistike.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ako uspemo - od 1. januara 2023. nema granica za naše građane"; Novo ime - "Open Balkan"

Izvor: B92, 29.Jul.2021

U Skoplju se održava veliki regionalni ekonomski forum u okviru inicijative Mini-Šengen, gde učestvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nastavak na B92...

Ekonomski forum u Skoplju okuplja više od 350 kompanija sa ZAPADNOG BALKANA: Vučić: "Ovo su velike stvari"

Izvor: Blic, 29.Jul.2021

Veliki regionalni ekonomski forum biće održan danas u Skoplju u okviru inicijative Mini Šengen, gde će učestvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Forum okuplja i premijere Severne Makedonije i Albanije Zorana Zaeva i Edija Ramu.

Nastavak na Blic...

BEZ GRANICA OD 1. JANUARA 2023. GODINE Lider regiona na ekonomskom forumu u Skoplju

Izvor: Blic, 29.Jul.2021

U Skoplju se danas održava veliki regionalni ekonomski forum u okviru inicijative Mini Šengen, gde učestvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Severne Makedonije i Albanije Zoran Zaev i Edi Rama.

Nastavak na Blic...

Tri sporazuma za bolju regionalnu saradnju

Izvor: RTS, 29.Jul.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Severne Makedonije i Albanije Zoran Zaev i Edi Rama potpisali su u Skoplju tri dokumeta koja će olakšati trgovinu u regionu i omogućiti jedinstveno tržište rada, ali i međusobnu pomoć u vanrednim sitaucijama. . Lideri...

Nastavak na RTS...

Inicijativa "Otvoreni Balkan": Umesto zidova, izgradnja mostova

Izvor: RTS, 29.Jul.2021

Predsednik Aleksandar Vučić je u Skoplju izjavio da je sa premijerima Severne Makedonije i Albanije razgovarao o mnogim zajedničkim inicijativama i da se udruživanjem može napraviti neuporedivo više nego kada smo sami. "Potpisali smo ugovor da zajedno radimo u svim okolnostima", rekao je...

Nastavak na RTS...

Vučić, Zaev i Rama za jačanje saradnje i uključenje ostalih u regionu

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jul.2021

Po završetku današnjeg Regionalnog ekonomskog foruma u Skoplju gde su potpisana tri sporazuma i dogovoreno ukidanje granične kontrole između te tri zemlje 2023. godine, lideri Severne Makedonije, Albanije i Srbije založili su se danas za jačanje međusobne saradnje i pozvali druge u regionu da...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.