Vanredna situacija u 16 mesta, 59 osoba evakuisano

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2014, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanredna situacija u 16 mesta, 59 osoba evakuisano

Najkritičnija situacija, usled obilnih padavina, na teritoriji je Kolubarskog i Mačvanskog okruga, a pripadnici vatrogasno spasilačkih jedinica evakuisali su 59 osoba, među kojima je bila trudnica, jedna nepokretna osoba i devetoro dece, saopštili su večeras Putevi Srbije. Vanredna sitacija proglašena je u Valjevu, Šapcu, Lučanima, Mionici, Loznici, Zaječaru, Osečini, Koceljevi, Lajkovacu, Ubu, Ljigu, Gornjem Milanovacu, Malom Zvorniku, Požegi, Vladimircima i Kosjeriću. Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova uposlio je sve raspoložive snage na zaštiti i spasavanju. Na teritoriji Srbije ugrožena su 322 stambena objekta, a poplavljeno ih je 287. Angažovano je 344 pripadnika vatrogasno spasilačkih jedinica, 76 vozila, 31 pumpa i 10 čamaca.  

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Srbija pod vodom, Zapadna Morava se izliva u Kraljevu

Izvor: Studio B, 15.Maj.2014

Zbog obilnih padavina rastu vodostaji reka u Srbiji. Vanredna situacija proglašena je u 16 opština...Najkritičnija situacija je na teritoriji Kolubarskog i Mačvanskog okruga. Do sada evakuisano 59 osoba. Zbog odrona obustavljen saobraćaj na pojedinim putevima i železnički saobraćaj na pruzi Beograd...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.