Vagnerovci koji su zauzeli Rostov osuđeni kriminalci: Pljačkali, krali, napali policajca

Izvor: B92, 28.Jun.2023, 21:36

Vagnerovci koji su zauzeli Rostov osuđeni kriminalci: Pljačkali, krali, napali policajca

Najmanje trojica Vagnerovih plaćenika koji su u subotu zauzeli ruski grad Rostov na Donu u neuspeloj pobuni osuđeni su kriminalci, piše Rojters.

Kremlj je prošle godine dopustio šefu Vagnera Jevgeniju Prigožinu da regrutuje na hiljade plaćenika iz zatvora širom države.

One koji prežive šest meseci u Ukrajini Putin tajnim dekretom pomiluje.

Rojters je identifikovao osuđene kriminalce kao 25-godišnjeg Dmitrija Čekova, meštanina Rostova koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << četiri puta osuđivan za krađe i drogu, zatim 33-godišnjeg Sergeja Širšova, koji je 2019. godine osuđen na sedam godina zatvora zbog oružane pljačke, ali i 31-godišnjeg Romana Jamalutdinova, koji je najmanje dvaput osuđen na zatvorsku kaznu od 2017, nakon što je bio osuđivan za vožnju u pijanom stanju, krađu automobila i napad na policajca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.