Sreda, 28.06.2023.

20:34

Vagnerovci koji su zauzeli Rostov osuđeni kriminalci: Pljačkali, krali, napali policajca

Najmanje trojica Vagnerovih plaćenika koji su u subotu zauzeli ruski grad Rostov na Donu u neuspeloj pobuni osuđeni su kriminalci, piše Rojters.

Izvor: index.hr

Vagnerovci koji su zauzeli Rostov osuđeni kriminalci: Pljačkali, krali, napali policajca
Tanjug/AP Photo, File

Kremlj je prošle godine dopustio šefu Vagnera Jevgeniju Prigožinu da regrutuje na hiljade plaćenika iz zatvora širom države.

One koji prežive šest meseci u Ukrajini Putin tajnim dekretom pomiluje.

Rojters je identifikovao osuđene kriminalce kao 25-godišnjeg Dmitrija Čekova, meštanina Rostova koji je četiri puta osuđivan za krađe i drogu, zatim 33-godišnjeg Sergeja Širšova, koji je 2019. godine osuđen na sedam godina zatvora zbog oružane pljačke, ali i 31-godišnjeg Romana Jamalutdinova, koji je najmanje dvaput osuđen na zatvorsku kaznu od 2017, nakon što je bio osuđivan za vožnju u pijanom stanju, krađu automobila i napad na policajca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: