VUČIĆ SASUO LAJČAKU SVE U LICE: Ne kaže se Kosovo i Srbija, nego Beograd i Priština - verovatno ste nenamerno pogrešili!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2021, 20:39

VUČIĆ SASUO LAJČAKU SVE U LICE: Ne kaže se Kosovo i Srbija, nego Beograd i Priština - verovatno ste nenamerno pogrešili!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  razgovarao je sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Sastanak se održao u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Srbije na Andrićevom vencu, a nakon sastanka lideri su se obratili medijima.

Vučić je naglasio da Lajčak umesto nazivanja dijaloga između "Kosova” i “Srbije" bi trebalo da upotrebljava termin >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dijalog "Beograda” i “Prištine", ali je naglasio da je to verovatno bila nenamerna greška.

Na pitanje novinarke da li će dijalog moći da bude postignut bez priznanja, Lajčak je odgovorio:

- Prvo što sam rekao i danas je da EU očekuje da obe strane implementiraju sve što je dogovoreno, a inače je praksa da se nakon toga usklađuju sa unutrašnjom legislativom.

Više o konferenciji za novinare Vučića i Lajčaka možete pročitati klikom OVDE.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.