VOZITE SPORIJE: Policija snima BRZINU svuda i iz svega

Izvor: Mondo, 11.Avg.2019, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VOZITE SPORIJE: Policija snima BRZINU svuda i iz svega

U prvih sedam meseci ove godine neprilagođena brzina javlјala kao faktor u polovini saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima

Od ponedeljka, 12. avgusta do nedelje, 18. avgusta MUP Srbije će sprovesti akciju pojačane kontrole brzine vozila.

Pripadnici Saobraćajne policije Srbije će angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine – ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređajima za merenje brzine u "presretačima", dok će na auto-putevima >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << biti merena i prosečna brzina kretanja vozila, stoji u saopštenju MUP Srbije.

Brzina kretanja vozila biće kontrolisana i u noćnim uslovima.

Policajci će prilikom zaustavljanja svakog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu, kontrolisati i korišćenje sigurnosnih pojaseva i proveriti da li je vozač pod uticajem alkohola.

Ministarstvo unutrašnjih poslova napominje da je u prvih sedam meseci ove godine neprilagođena brzina bila ključan faktor u polovini saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.

Osim u našoj zemlji, akcija će biti organizovana i u ostalih 28 članica organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.