VOJSKA SRBIJE JE SPREMNA DA BRANI OTADŽBINU! Borbena gotovost u Kopnenoj zoni bezbednosti na NAJVIŠEM nivou! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Avg.2022, 22:14

VOJSKA SRBIJE JE SPREMNA DA BRANI OTADŽBINU! Borbena gotovost u Kopnenoj zoni bezbednosti na NAJVIŠEM nivou! (FOTO)

Načelnik Generalštaba obišao vojnike

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je danas sa najbližim saradnicima deo snaga Vojske Srbije angažovanih na kontroli Kopnene zone bezbednosti i obezbeđenju administrativne linije sa Kosovom i Metohijom.

General Mojsilović je tom prilikom izvršio uvid u nivo borbene gotovosti snaga Vojske Srbije u rejonu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << baza "Tabalije" i "Rudnica" i njihovu osposobljenost da u slučaju potrebe brzo reaguju i obezbede mir i sigurnost u ovom delu zemlje.

U svetlu nedavnih događaja na prostoru naše južne pokrajine izazvanih jednostranim potezima privremenih institucija samouprave u Prištini, general Mojsilović je izrazio zadovoljstvo visokom borbenom gotovošću snaga Vojske Srbije i činjenicom da su angažovani vojnici i starešine spremni, motivisani i obučeni da izvrše svaki zadatak koji pred njih postavi otadžbina Srbija.

U pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije tokom obilaska baza u Kopnenoj zoni bezbednosti bili su komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, načelnik Operativne uprave (J-3) general-potpukovnik Želimir Glišović i načelnik Uprave za logistiku (J-4) general-major Srđan Petković.

Više o domaćem i stranom naoružanju pročitajte OVDE.

BONUS VIDEO: Lansiranje ruskih raketa na ukrajinske vojne ciljeve u luci Odesa
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.