VIŠI SUD DONEO ODLUKU: Veljko Belivuk i njegova ekipa ostaju u pritvoru

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2021, 14:20

VIŠI SUD DONEO ODLUKU: Veljko Belivuk i njegova ekipa ostaju u pritvoru

Pritvor im je produžen zbog opasnosti od bekstva

Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu produžilo je danas za još 30 dana pritvor Veljku Belivuku, zvanom Velja Nevolja, Marku Miljkoviću i još 18 osumnjičenih da su pripadnici njihove kriminalne grupe.

, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti dokaze ili tragove krivičnog dela, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << delo i jer je za krivično delo koje im se stavlja na teret  propisana kazna zatvora preko deset godina a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti  koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Oni su uhapšeni 4. februara, a Tužilaštvo za organizovani kriminal ovu grupu tereti za tri teška ubistva. Reč je o likvidacijama navijača Crvene zvezde Zdravka Radojevića, navijača Partizana Gorana Veličkovića Goksija i navodnog pripadnika grupe "Pink panter" Milana Ljepoje.

Pored toga osumnjičeni su i za krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašđenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, dok je dvojici iz grupe na teret stavljeno i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Viši sud u Beogradu produžio pritvor Veljku Belivuku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Mar.2021

Viši  sud u Beogradu produžio je pritvor do 30 dana osumnjičenom Veljku Belivuku i devetnaestorici članova njegove grupe, saopšteno je iz te insitucije 5. marta. U saopštenju se dodaje da je pritvor Veljku Belivuku i drugima produžen zbog više razloga - postojanja opasnosti od bekstva, zatim uništavanja, sakrivanja...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Sud u Beogradu poništio prvostepenu presudu od deset godina zatvora Huseinu Mujanoviću

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Mar.2021

Odjeljenje za ratne zločine Apelacionog suda u Beogradu ukinulo je prvostepenu presudu bivšem borcu Armije Republike Bosne i Hercegovine  Huseinu Mujanoviću, kojom je bio osuđen na deset godina zatvora zbog ratnog zločina i naredio ponovno suđenje. Rješenje je doneseno nakon sjednice vijeća...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.