VERUJU DA JE BARBARU NEKO GURNUO SA MOSTA Roditelji devojcice koja je upala u Tisu neutesni

Izvor: medio.rs, 28.Nov.2016, 00:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VERUJU DA JE BARBARU NEKO GURNUO SA MOSTA Roditelji devojcice koja je upala u Tisu neutesni

- I dalje se pitam otkuda ona na mostu. Poznajem svoje dete, to nije bila njena ideja - rekao nam je neutešni otac

Stravičan slučaj u kojem je Barbara Vitez (15) iz Sente upala u hladnu Tisu još je pod istragom. I nakon dva dana potrage telo devojčice nije pronađeno, a nesrećni roditelji sumnjaju da je Barbaru neko gurnuo sa mosta u hladnu reku.

Kobnog petka, Barabara se nešto posle 22 sata uputila ka mostu koji povezuje Sentu i susedno mesto Čoku, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << bi se sa društvom prošetala.

Drugari koji su bili sa njom, kažu da su u jednom momentu primetili da Barbare nema. Odmah su pozvali lokalnu policiji koja je došla na mesto događaja. Kako Telegraf saznaje, ograda na mostu koja omogućava prolaz ispod mosta i do stuba bila je otvorena.

Pretpostavka je da se devojčica sa tog stuba okliznula i pala u reku.

Majka Melinda i otac Endre neutešni su zbog gubitka ćerke koja je, kako kažu, bila vredna, dobra učenica i pre svega, poslušna ćerka.

– Nije mi jasno otkuda ona na mostu. Javila se i rekla da ide na rođendan. Društvo sa kojim je bila trebalo je da je sačeka na autobuskoj stanici – ispričala nam je kroz suze majka.

Isto pitanje postavio je i otac.

– I dalje se pitam otkuda ona na mostu. Poznajem svoje dete, to nije bila njena ideja. Barbara je bila poslušna, retko je izlazila u grad i svakoga trenutka znali smo gde se nalazi - u bolu je rekao neutešni otac.

Foto: Lična arhiva

Nesretni roditelji se sa teškom mukom prisećaju kobne večeri kada su je bezuspešno zvali na mobilni.U razgovoru sa njima saznali smo da postoji sumnja da se Barbara nije slučajno okliznula, kao i da ju je možda neko gurnuo.

Nandor Baranji, predsednik spasilačkog tima “Tisa” kaže da su detaljno pretražili teren sonarom do dna reka i nizvodno i do granice sa opštinom Ada.

– Za sada nemamo mogućnost da zaronimo, negde je dubina i do 22 metra, tu kod stuba dubina je oko 6 metara. Temperetura u Tisi kod mosta je 4 stepana. Ukoliko se devojčicino telo nije zakačilo za nešto moguće da će nam biti potrebno i do osam dana da je pronađemo.

Pored Spasilaškog tima “Tisa” i lokalne policije, za Barbarom tragaju i meštani koji ne mogu da se načude ovoj tragediji.

– Strašno, šta da kažemo. Čuli smo u subotu ujutro da se dogodila nesreća. Velika tragedija za sve, u pitanju je mlad život, a ko zna kada će je naći- rekako je Senćanin koji je potvrdio da je Tisa nepredvidiva reka i da se nesreće često dešavaju.

U hladnoj i mutnoj Tisi prošle godine život je izgubilo troje dece, jedna devojčica i dva dečaka. Zabeležen je i slučaj mladića iz Kikinde koji se pre nekoliko godina utopio u Tisi dok je skakao sa mosta u Senti.

(D. Starčević)

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.