VELIKO PRIZNANJE: Vilotić u idealnom timu švajcarske lige

Izvor: Kurir, 28.Jan.2014, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKO PRIZNANJE: Vilotić u idealnom timu švajcarske lige

Srpski fudbaler Milan Vilotić odigrao je najbolju godinu u dosadašnjoj karijeri, a kao potvrda te činjenice, došao je izbor u idealnu postavu švajcarskog šampionata za 2013. godini.

Svečanost povodom proglašenja najboljih i dodela nagrada odigrala se na gala večeri u kongresnoj dvorani u Lucernu, pred oko 600 zvanica iz sveta fudbala, šou biznisa, politike i ekonomije.

Srpski fudbaler tokom 2013. godine izvanredno je komandovao odbranom Grashopera. U >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nacionalnom šampionatu odigrao je ukupno 27 utakmica, od kojih na čak 11 tim iz Ciriha nije primio gol. Uz to je postigao i četiri gola. Vilotić je bio najzaslužniji što je ekipa Grashopera došla do prvog trofeja posle čak 19 godina. On je bio strelac odlučujućeg penala u finalu kupa Švajcarske u Bernu protiv Bazela, pa su tako „skakavci“ stigli do 19. titule u nacionalnom Kupu. Uz sve to, Grashoper je sve do poslednjeg kola šampionata bio u konkurenciji sa Bazelom da osvoji i tutulu prvaka Švajcarske.

Uspeh Vilotića je u tome veći, ako se uzme u obzir da su u idealnom timu čak sedmorica igrača iz Bazela, a da su centralne pozicije u odbrani pripale njemu i klupskom kolegi Langu.

U idealnom timu pored Vilotića našli su se: Jan Zomer (Bazel), Kaj Foser (Bazel), Fabijan Šar (Bazel), Majkl Lang (Grashoper), Valentin Štoker (Bazel), Fabijan Frej (Bazel), Veroljub Salatić (Grashoper), Mohamed Salah (Bazel), Marko Štreler (Bazel) i Jozef Martines (Jang Bojs).

Najbolji fudbaler lige u 2013. godini je Mohamed Salah iz Bazela, najbolji mladi igrač je Majkl Frej iz Jang Bojsa, dok je za najboljeg trenera proglašen Murat Jakin iz Bazela.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

VELIKO PRIZNANJE: Vilotić u idealnom timu švajcarske lige

Izvor: Dzungla.org, 28.Jan.2014

Svečanost povodom proglašenja najboljih i dodela nagrada odigrala se na gala večeri u kongresnoj dvorani u Lucernu, pred oko 600 zvanica iz sveta fudbala, šou biznisa, politike i ekonomije OpširnijeKurir

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.