VELIKE VESTI ZA SRBIJU: Sutra stižu Rusi, sprema se proizvodnja Sputnjika u našoj državi

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2021, 17:41

VELIKE VESTI ZA SRBIJU: Sutra stižu Rusi, sprema se proizvodnja Sputnjika u našoj državi

Druga faza bi podrazumevala izgradnju novog pogona

Delegacija iz Rusije sutra stiže u Institut Torlak kako bi procenila tehnološke i kadrovske kapacitete Instituta za proizvodnju vakcine "Sputnjik".

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek kaže da je želja državnog vrha Srbije i Rusije da se proizvodnja te vakcine ostvari na "Torlaku", te da su o tome nedavno razgovarali predsednici Aleksandar Vučić i Vladimir Putin.

- Prva faza bi mogla >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da krene naredna dva - tri meseca. Ona bi se ogledala u tome što bi Torlak obavljao punjenje i pakovanje bočica i ampula. Ministarstvo zdravlja je obezbedilo novac za kupovinu mašine za punjenje još 2016. godine - rekao je Đerlek novinarima u Beogradu.

, koji bi morao da zadovolji sve tehničko- tehnološke uslove.

- Državni vrh će pokušati da obezbedi da istovremeno krenemo sa prvom i drugom fazom kako bi što pre došli do konačnog rešenja, a to je da Srbija ima pogon za proizvodnju "sputnjik" vakcine - naveo je on.

Planirano je da kapaciteti proizvodnje vakcine budu toliko veliki da zadovolje ne samo potrebe Srbije, već i regiona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.