VEČNA TI SLAVA, KOMANDIRE: U terorističkom napadu ubijen heroj DNR, Mihail Tolstij GIVI! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2017, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VEČNA TI SLAVA, KOMANDIRE: U terorističkom napadu ubijen heroj DNR, Mihail Tolstij GIVI! (FOTO/VIDEO)

Komandir jedinice "Somali" Mihail Tolstij ubijen je u terorističkom napadu u Donjecku, saopštila je Donjecka informativna agencija

Agencija je objavila vest pozivajući se na operativnu komandu Donjecke narodne republike, prenosi Sputnjik.

"Danas u 6.02 u terorističkom napadu je poginuo heroj DNR-a, komandir bataljona 'Somali' pukovnik Mihail Tolstij, poznati kao 'Givi'. Ovo je nastavak terorističkog rata koji je pokrenula kijevska hunta protiv Donbasa", navodi se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u saopštenju.

Eksplozija se desila u kući u kojem je živeo komandir.

Lider DNR-a Aleksandar Zaharčenko sazvao je hitan sastanak Vlade zbog terorističkog napada. Pojačane su mere bezbednosti u gradu.

The DNR said that Givi was killed by a Ukrainian sabotage group: https://t.co/VXSlWRckmo pic.twitter.com/QKQZZpGGGq #news #Russia

— Rus to En Fr Es News (@Rus_Eng_News) February 8, 2017

U toku je istraga.

Ranije je objavljena informacija da je Givi učestvovao u borbama u Avdejevci kada je bio i lako ranjen. 

Ovo nije prvi teroristički napad u Donjecku, tokom kojeg ginu komandiri ustanika. U oktobru prošle godine je dignut je u vazduh lift, kada je poginuo komandir bataljona "Sparta" Arsen Pavlov (Motorola).

Givi je bio omiljen među svojim vojnicima, pogledajte snimak sa njegovog rođendana:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.