VATROMET, ZASTAVE, METEŽ: Veliki broj Palestinaca izašao na ulice, proslava primirja do rane zore (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2021, 08:18

VATROMET, ZASTAVE, METEŽ: Veliki broj Palestinaca izašao na ulice, proslava primirja do rane zore (FOTO/VIDEO)

Dogovor o prekidu vatre, postignut uz posredovanje Egipta, na snazi je od dva sata posle ponoći po lokalnom vremenu.

Posle 11 dana sukoba na snagu je stupio prekid vatre između Izraela i Hamasa u Pojasu Gaze. Palestinci izašli na ulice da proslave primirje.

Stanovnici Pojasa Gaze slavili su do zore uz vatromet, vozeći se automobilima u istočnom Jerusalimu i noseći palestinske zastave.

#Palestine- Palestinians in Gaza flock to the streets to celebrate >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Hamas, #Israel ceasefire

📹 pic.twitter.com/Ua0up4afRz

— Mete Sohtaoğlu (@metesohtaoglu) May 21, 2021

​Prethodno je kancelarija izraelskog premijera Benjamina Netanijahua potvrdila da je Kabinet za bezbednost jednoglasno glasao za prekid vatre.

​- Kabinet bezbednosti jednoglasno je prihvatio preporuku svih šefova službi bezbednosti, šefa generalštaba, šefa Šabaka, šefa Mosada i šefa Saveta za nacionalnu bezbednost da prihvate egipatsku inicijativu o bilateralnom prekidu vatre, koji će stupiti na snagu kasnije - navodi se u saopštenju.

More scenes from the streets of Gaza after the announcement of #ceasefire.

They sure deserve this happiness and now they can celebrate Eid after 11 days...#PalestineWillBeFree

pic.twitter.com/lHH4m2GeY2

— Mohammed Saad 🇵🇸 (@hafizsaadriaz) May 21, 2021

​Sastanak, koji je sazvao je izraelski premijer, završen je nakon tri sata.

Istovremeno, i Hamas je potvrdio da će početi "istovremeni i uzajamni" prekid vatre, ali je upozorio da i dalje "drži ruke na obaraču".

Celebration in Gaza #ceasefire pic.twitter.com/0QpbaHW04l

— muslim analyst ❁ (@Ummahupdate) May 21, 2021

Dogovor o prekidu vatre pozdravili su Amerika, Ujedinjene nacije i Kanada.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SLAVLJE U GAZI "Pobeda otpora, Bog je veliki": Palestinci nakon 11 dana sukoba izašli na ulice, grlili se i pevali (FOTO)

Izvor: Blic, 21.Maj.2021

Prekid vatre između Izraela i Hamasa uz posredovanje Egipta, stupio je na snagu rano u petak, a američki predsednik Džo Bajden obvezao se da će razorenom pojasu Gaze pružiti humanitarnu pomoć nakon najgoreg sukoba s Izraelom u poslednjih nekoliko godina.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.