VATRENA APOKALIPSA U HRVATSKOJ: Ima povređenih, među njima i vatrogasac

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2023, 18:44

VATRENA APOKALIPSA U HRVATSKOJ: Ima povređenih, među njima i vatrogasac

Danas popodne, u mestu Gornji Banovci u Šibensko-kninskoj županiji, izbio je veliki požar koji još uvek nije pod kontrolom.

Vatrogasci se bore sa vatrenom stihijom, ali jak vetar otežava njihov posao.

Prema informacijama lokalnih medija, u požaru su povređeni jedan vatrogasac i jedna osoba. Srećom, vatrogasac se oseća dobro nakon što je osetio miris dima.

Hrvatski vatrogasni savez apeluje na građane da se udalje od zone gašenja kako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bi omogućili vatrogascima da obave svoj posao. Građanin koji je povređen je, prema navodima, ušao u zonu gašenja svojom krivicom.

Ministar unutrašnjih poslova, Davor Božinović, planira posetiti područja koja su pogođena požarom danas, posebno područje Grebaštice kod Šibenika. U gašenju požara učestvuje veliki broj vatrogasaca, njih 155, sa 57 vozila. Takođe, pomažu im četiri protivpožarna aviona tipa kanader i dva "Ertraktora".

Prema izveštajima lokalnih medija, požar je zahvatio celu Grebašticu, a dim i pepeo su prisutni svuda. Vatrogasne ekipe su raspoređene na svakom kilometru, a policijske patrole i vozila su takođe prisutni duž Jadranske magistrale, od cestovne blokade u Žaboriću do Grebaštice.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.