VANREDNA KONFERENCIJA MUP: Srbija uspela da mapira najveće trgovce droge (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2023, 16:22

VANREDNA KONFERENCIJA MUP: Srbija uspela da mapira najveće trgovce droge (VIDEO)

U akciji su uhapšena lica koja su vođe ovog najvećeg kartela u Evropi.

Vanredna konferencija Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije upravo je počela u Palati Srbije.

Tema konferencije su akcija u kojoj su uhapšeni pripadnici Balkanskog kartela, hapšenja u vezi sa EPS-om i hapšenje šest osoba u vezi sa prostitucijom.

- Uhapšeno je 13 lica pripadnika kriminalne grupe koje su funkcionisale kao Balkanski kartel. Srbija je uspela da mapira >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << njihove aktivnosti širom sveta.

U akciji koja je sprovedena u više gradova uhvaćeni su organizatori.

Radi se o 5 tona kokaina zaplenjenog na Arubi, 1, 2 tone u Belgiji, 740 kilograma u Roterdamu, u Holandiji.

Pronađena veća količina novca i oružja na 20 pretresanih lokacija.

- Za uspešnu borbu protiv organizovanog kriminala potrebna nam je međunarodna akcija - rekao je načelnik SBPOK Ninoslav Cmolić.

Načelnik je naveo da je u akciji bila ključna Skaj aplikacija.

- Ova akcija se vodi od 2021. godine, od kada je preuzeta aplikacija, vodi se u tajnosti u tajnosti, do današnjeg dana, dana realizacije.

Podsetimo, u okviru međunarodne akcije “EASY”, ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Europolom i Tužilaštvom za organizovani kriminal uhapsilo je i privelo vođe Balkanskog kartela koji je poslednjih godina organizovao šverc više od sedam tona kokaina na područije Evrope.

Akcija je sprovedena u najvećoj tajnosti u saradnji sa policijama Holandije i Belgije uz koordinaciju Europola.

Takođe, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Poreske policije Ministarstva finansija Srbije uhapsili četvoro osumnjičenih za pranje novca i poreska krivična dela, u okviru proširenja istrage koja se vodi protiv šest osumnjičenih da su zloupotrebama oštetili Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije (EPS).

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.