Užas u Inđiji: Izgladneli psi podavili 600 ptica FOTO

Izvor: B92, 27.Okt.2020, 12:11

Užas u Inđiji: Izgladneli psi podavili 600 ptica FOTO

Inđija -- Psi lutalice udavili su podavili su oko 600 fazana u fazaneriji Lovačkog udruženja "Fazan" iz Inđije.

Oni su probili žičanu ogradu fazanerije i podavili gotovo sve fazane, koji su bili u dobi pred puštanje u lovište, piše Sputnjik.

"U 2025. godini napuniće se 100 godina od osnivanja našeg lovačkog udruženja, ali ovakva katastrofa u lovištu nikad do jutros nije zabeležena. Šteta je nemerljiva", rekao je lokalnim medijima Branko Rađen, član >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Upravnog odbora Lovačkog udruženja "Fazan".

Predsednik tog udruženja Uroš Vukas rekao je da su svi bili zatečeni i potreseni stravičnim prizorom razbacanih podavljenih ptica.

Lovac Zoran Maksimović rekao je da fazane hrane od šest nedelja, koliko su imali kad su stavljeni u fazaneriju. "Sav naš trud uništili su u trenutku psi lutalice. Zaista ne znam šta da kažem osim, neviđena katastrofa", istakao je Maksimović.

Biolog iz Inđije Dragana Mazinjanin smatra da je problem u neodgovornim vlasnicima pasa. "Pojedini neodgovorni vlasnici ostave svoje ljubimce na ulicu, a jadni gladni psi ne biraju način da dođu do hrane. Podavljenih 600 fazana je zaista velika prirodna i materijalna šteta", dodala je ona.

Na lice mesta izašla je policija odmah po dojavi o pomoru fazana, kao i radnici lokalnog preduzeća „Komunalac“, prenosi Srna.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.