Uz gardu i himnu počelo redovno jesenje zasedanje Skupštine

Izvor: RTS, 02.Okt.2018, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uz gardu i himnu počelo redovno jesenje zasedanje Skupštine

Uz intoniranje državne himne i postrojavanje Garde Vojske Srbije ispred Doma Narodne skupštine počelo je redovno jesenje zasedanje, na čijem dnevnom redu treba da budu izmene i dopune Zakona o zaštiti životne sredine i više sporazuma. Međutim, parlament je prekinuo rad zbog nedostatka kvoruma, pa će se sa utvrđivanjem dnevnog reda nastaviti sutra.
Redovno jesenje zasednje počinje prvog radnog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dana u oktobru i ne može trajati duže od 90 dana. Sednica je počela postavljanjem poslaničkih pitanja, a parlament je prekinuo rad zbog nedostatka kvoruma, pa će se sa utvrđivanjem dnevnog reda nastaviti sutra u 10 časova.

Poslanici opozicije podneli su više od 170 predloga za dopunu dnevnog reda današnje sednice Skupštine Srbije.
Opozicija je do 14 časova, kada je bila proglašena redovna pauza, uspela da obrazloži oko 60 od oko 170 podnetih predloga za dopunu dnevnog reda. 
Među predlozima su izmene i dopune različitih zakona, kao i formiranje više anketnih odbora, a predsednica parlamenta Maja Gojković obavestila je poslanike da će danas raditi i posle 18 časova.
Na dnevnom redu sazvane sednice su izmene i dopune Zakona o zaštiti životne sredine i više međudržavnih sporazuma.
Poslanici će razmatrati Sporazum vlada Srbije i Hrvatske o saradnji u oblasti zaštite životne sredine i očuvanja prirode i Sporazum o očuvanju afričko-evroazijskih migratornih ptica vodenih staništa.
Pred poslanicima je i potvrđivanje Protokola o održivom transportu uz Okvirnu konvenciju o zaštiti i održivom razvoju Karpata, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o očuvanju populacija slepih miševa u Evropi.
Među 12 tačaka dnevnog reda je i Predlog odluke o prestanku funkcije predsednika Osnovnog suda u Somboru koji je podneo Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, kao i utvrđivanje sastava stalnih delegacija Skupštine Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama.
Pored toga, na dnevnom redu je i izbor članova i zamenika članova odbora Skupštine Srbije koje su podnele poslaničke grupe Srpske radikalne stranke, Socijaldemokratske partije Srbije i Dosta je bilo.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština bez kvoruma, sutra nastavak o dnevnom redu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2018

Skupština Srbije prekinuta je danas rad zbog nedostatka kvoruma, a opozicija je do 14 časova, kada je bila proglašena redovna pauza, uspela da obrazloži oko 60, od oko 170 podnetih predloga za dopunu dnevnog reda...Parlamentarci će sa radom na utvrđivanju dnevnog reda nastaviti sutra u 10 časova...Prva...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Na početku pitanja poslanika

Izvor: Danas, 02.Okt.2018

Poslanici Skupštine Srbije, uz intoniranje državne himne i postrojavanje Garde Vojske Srbije ispred Doma Narodne skupštine, počeli su redovno jesenje zasedanje koje može da traje najduže 90 dana. Na dnevnom redu ove sednice je dvanaest tačaka, a među njima su i izmene i dopune Zakona o zaštiti...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.