Usvojen protokol o prolasku stranaca kroz Severnu Makedoniju, tranzit traje najduže pet sati

Izvor: Beta, 14.Jun.2020, 11:44

Usvojen protokol o prolasku stranaca kroz Severnu Makedoniju, tranzit traje najduže pet sati

Vlada u Skoplju donela je protokol o prolasku stranih državljana kroz Severnu Makedonije, koji predvidja da tranzit može da traje najviše pet sati.Kako se navodi u saopštenju, tranzit podrazumeva ulazak na jedan granični prelaz i izlazak na drugi sa obavezom da se ne izlazi sa odgovarajućeg auto-puta ili lokalnog puta i da se realizuje u okviru najviše pet sati.Strani državljani na ulasku u Severnu Makedoniju potpisuju izjavu da će poštovati ta pravila, koju na izlasku predaju policiji zbog kontrole vremena trajanja tranzita.Ograničeno vreme trajanja prolaska će važiti do potpune liberalozacije, a stranci mogu da koriste granične prelaze Tabanovce, Deve Bair, Bogorodica, Ćafasan, Blace i Medjunarodni aerodrom Skoplje.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Od danas se otvaraju granični prelazi ka moru, u Grčku i preko Makedonije

Izvor: Večernje novosti, 15.Jun.2020, 07:21

Severna Makedonija omogućiće nesmetan tranzit stranih državljana kroz teritoriju te države GRAĐANI Srbije od danas mogu da putuju u Grčku kroz Severnu Makedoniju, bez testiranja na kovid 19. Grčka danas otvara svoje granice za 29 zemalja, među kojima je i Srbija, dok je...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.