Ustavni sud odložio odluku o izboru Nate Mesarović

Izvor: Blic, 27.Sep.2012, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ustavni sud odložio odluku o izboru Nate Mesarović

Ustavni sud Srbije odložio je danas razmatranje i odlučivanje o inicijativi za ocenu ustavnosti izbora predsednice Vrhovnog kasacionog suda Nate Mesarović, rečeno je Tanjugu u Ustavnom sudu.

U sudu nisu mogli da preciziraju zbog čega se na današnjoj sednici nije raspravljalo o toj niicijativi niti kada će ona opet biti na dnevnom redu. Inicijativa se odnosi na član 102. stav 5 Zakona o sudijama.

Taj član glasi - Izuzetno od odredaba st. 1-4. ovog člana, predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vrhovnog kasacionog suda bira se u roku od 90 dana od dana konstituisanja Visokog saveta sudstva.

Predsednika Vrhovnog kasacionog suda bira Narodna skupština, među licima koja ispunjavaju uslove za izbor sudija toga suda, na predlog Visokog saveta sudstva, po pribavljenom mišljenju nadležnog odbora Narodne skupštine.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

MESAROVIĆEVA: Inicijativa o izboru predsednika VKS se ne odnosi na mene

Izvor: Danas, 27.Sep.2012

Odlučivanje Ustavnog suda o inicijativi za ocenu ustavnosti odredbi Zakona o sudijama, odnosno o izboru predsednika Vrhovnog kasacionog suda (VKS), odloženo je juče za dve nedelje saznaje Danas. Prema inicijativi za ocenu ustavnosti, predsednica VKS Nata Mesarović izabrana je na tu funkciju, a da...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.