Ustav i Deklaracija o nezavisnosti su Biblija i  Kuran

Izvor: B92, 12.Feb.2018, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ustav i Deklaracija o nezavisnosti su Biblija i Kur'an"

Priština -- Kosovski predsednik Hašim Tači ogradio se od ideje o o podeli teritorije Kosova, rekavši da je to van njegove pameti i kosovskih institucija.

Tači je na konferenciji za novinare u Prištini, nakon susreta sa slovenačkim predsednikom Borutom Pahorom, rekao da "takve ideje ne doprinose miru ni stbilnosti kosovskih institucija".

On je potvrdio da ideja o podeli teritorije Kosova postoji i da to nije ništa novo, ali je ona, kazao je, destabilicujuća >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i štetna za Prištinu.

"Ta ideja je mrtva. Bilo je ideja o podeli i ranije, ali sam bio jasan, poštovanje teritorijalnog integriteta je veoma važno ", rekao je Tači, prenela je GazetaExpreš.

Tači je rekao i da su "inicijatori te ideje nedavno opet pretili da će u potpunosti izolovati zemlje"

"Ustav i Deklaracija o nezavisnosti Kosova su Biblija i Kur'an", naveo je Tači.

Govoreći o umešanosti Albanije i premijera Edija Rame u ideju o podeli Kosova, odnosno razmeni teritorije, pogresno je.

"Kosovo je suverena zemlja i odlučuje samostalno. Ko misli da razgovaramo o Kosovu preko Albanije" pogrešio je", rekao je Tači, prenosi Expreš.

Inače, direktor ovog prištinskog portala Berat Buzala je juče na svojoj Fejsbuk stranici, između ostalog napisao, napisao da su "Hašim Tači, Edi Rama i Ali Ahmeti (lider najveće albanske stranke u Makedoniji) u Tirani razgovarali o podeli Kosova".
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borut Pahor u poseti Kosovu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Feb.2018

Slovenački predsednik Borut Pahor nalazi se u zvaničnoj poseti Kosovu. Uz državne počasti dočekao ga je predsednik Kosova, Hašim Tači. Na zajedničkoj konferenciji za novinare, Pahor je pre svega čestitao Kosovu desetu godišnjicu nezavisnosti i poručio da Kosovo mora da poštuje međunarodne...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.