Uskoro počinje probna proizvodnja Fiatovih delova

Izvor: Vesti-online.com, 07.Feb.2012, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro počinje probna proizvodnja Fiatovih delova

Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović izjavila je da će 15. marta početi probna proizvodnja u pogonima najvećih Fiatovih dobavljača koji u Industrijskoj zoni Grošnica završavaju izgradnju novih fabrika.

Probna serija trebalo bi da startuje 15. marta što podrazumeva da sedam fabrika Fiatovih komponentaša počne proizvodnju delova koji će se ugrađivati u novi automobil, rekla je Kalanovićeva prilikom obilaska proizvodnih pogona u Industrijskoj zoni u Grošnici. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Ona je danas posetila pogone fabrike Promo magneto kompani (PMC), koja će proizvoditi limene delove za novi Fiatov automobil.

U izgradnju prve faze fabrike površine 14.000 kvadratnih metara i instaliranje opreme PMC je uložio 60 miliona evra, a posao u njoj dobiće 300 radnika.

Potpredsednica Vlade je rekla da projekat Fiat automobili Srbija (FAS) sada ulazi u novu fazu koja podrazumeva i proizvodnju komponenti u Kragujevcu, na prostoru nekadašnje kasarne.

Ovde je pre devet meseci bila kasarna, a danas su ovde nikle četiri nove fabrike u koje se već useljavaju mašine, što potvrđuje da se ovaj projekat realizuje planiranom dinamikom, rekla je ona.

Kalanovićeva je istakala da saradnja sa Fiatom predstavlja najveći projekat u Srbiji u nekoliko poslednjih decenija.

Danas je očigledno da projekat FAS predstavlja najveći projekat ne samo ove Vlade, nego najveći projekat u nekoliko poslednjih decenija, rekla je kalanović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.