Usaglašavanje platforme sledeće nedelje

Izvor: RTS, 31.Okt.2012, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usaglašavanje platforme sledeće nedelje

Savet za nacionalnu bezbednost raspravljao platformi za razgovore sa Prištinom. Afirmisano apsolutno jedinstvo, platforma će biti usaglašena naredne sedmice, rekao savetnik predsednika Srbije Marko Đurić.

15.45 - Završen sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost. 

15.05 - Počeo sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost. 

Platforma za razgovore Beograda i Prištine trebalo bi da bude usaglašena tokom naredne nedelje, rekao je savetnik predsednika Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Marko Đurić. Posle sastanka državnog vrha koji je trajao oko sat u zgradi Predsedništva, Đurić je rekao da će nakon usaglašavanja platforme predsednik Srbije Tomislav Nikolić o tom dokumentu razgovarati i sa predstavnicima svih poslaničkih grupa u parlamentu.

"Afirmisano je apsolutno jedinstvo državnog vrha kada je reč o Kosovu i Metohiji", rekao je Đurić novinarima.

On je dodao da će biti afirmisan princip prema kojem će se Srbija truditi da sačuva svoje državne i nacionalne interese, ali i maksimalno zalagati da što pre dobije početak pregovora sa EU.

Savetnik predsednika rekao je da te dve težnje nisu u suprotnosti i naveo da niko neće biti razočaran platformom.

Upitan na koje će se od već postojećih rešenja u svetskoj praksi Beograd pozvati pri rešavanju pitanja Kosova, Đurić je rekao da platforma još ima oznaku državne tajne, ali da postoje mnoga rešenja u evropskoj i svetskoj praksi na koja se može pozvati.

Na sastanku u Predsedništvu bili su predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić, potpredsednici Vlade Aleksandar Vučić i Suzana Grubješić, ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić i direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin.

Poslednji put državni vrh razgovarao je o platformi za Kosovo 24. oktobra, takođe u Predsedništvu Srbije.

Učesnici sastanka su tada od predsednika Srbije Tomislava Nikolića dobili nacrt platforme.  
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Platforma za pregovore naredne sedmice

Izvor: RTS, 31.Okt.2012

Nacionalni savet za bezbednost raspravljao o platformi za razgovore sa Prištinom. Afirmisano apsolutno jedinstvo, platforma će biti usaglašena naredne sedmice, rekao savetnik predsednika Srbije Marko Đurić. Nastavak dijaloga Beograda i Prištine najverovatnije 7. novembra u Briselu, saznaje RTS...15.45...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.