Urednik Novaje gazete uhapšen zbog diskreditovanja ruske vojske

Izvor: B92, 29.Feb.2024, 19:47

Urednik "Novaje gazete" uhapšen zbog diskreditovanja ruske vojske

Ruske vlasti uhapsile su danas novinara Sergeja Sokolova, urednika "Novajeve gazete", pod optužbom da je diskreditovao vojsku, objavio je list.

"Novaja gazeta" je u onlajn izveštaju navela da je Sokolov uhapšen zbog izveštavanja o ruskoj vojsci u jednom članku, ali nije navela više detalja, preneo je Rojters.

Ruska agencija TASS je izvestila da je Sokolov "postavio materijal na Telegram kanalu 'Novaje gazete'" koji pokazuje "znake verbalnog diskreditovanja delovanja" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vojske.

Sokolov se suočava sa kaznom do 50.000 rubalja (507 evra), objavili su TASS i "Novaja gazeta".

Ovaj list je poznat po istragama koje se ponekad odnose na Kremlj, vladinu politiku i visoke zvaničnike, navela je agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.