Uragan hara Italijom; bujice ruše sve pred sobom, beživotno telo nađeno u grmlju FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 25.Okt.2021, 19:35

Uragan hara Italijom; bujice ruše sve pred sobom, beživotno telo nađeno u grmlju FOTO/VIDEO

Rim -- Snažne oluje haraju južnom Italijom drugi dan zaredom i odnele su najmanje jedan život, poplavile puteve, polja i prouzrokovale klizišta, objavila je policija.

Telo 67-godišnjaka pronađeno je u grmlju citrusa, daleko od mesta gde je poslednji put viđen nakon što mu je automobil zapeo u vodi i mulju jugozapadno od grada Katanije na Siciliji.

Za njegovom suprugom se još traga, navele su hitne službe.

Italijanska meteorološka stranica Ilmeteo.it >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saopštila je kako je delove Sicilije i susednu Kalabriju pogodio retki mediteranski uragan, poznat kao Mediken, s vetrovima koji bi do kraja dana mogli da duvaju i do 120 kilometara na sat.

Udruženje poljoprivrednika na Siciliji saopštilo je da je u nedelju za tek nekoliko sati palo više od 300 milimetara kiše blizu grada Katanije, što je gotovo polovina prosečne količine padavina koja godišnje padne na mediteranskom ostrvu.

Telo civilne zaštite za hitne slučajeve proglasilo je u ponedeljak najviše crveno upozorenje za sever Sicilije i jug Kalabrije i upozorilo na potencijalnu opasnost po život i materijalnu štetu u tim područjima.

Škole su zatvorene u brojnim selima i gradovima, desetine letova preusmereni su s tog područja i otkazane su trajektne linije između južnih ostrva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

REDAK MEDITERANSKI URAGAN POGODIO SICILIJU: Telo muškarca nađeno, za ženom se još traga! Mediken doneo poplave i klizišta! VIDEO

Izvor: Kurir, 25.Okt.2021

U snažnim olujama koje haraju južnom Italijom drugi dan zaredom stradao je čovek čije je telo pronađeno danas dok se za njegovom suprugom još traga.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.