REDAK MEDITERANSKI URAGAN POGODIO SICILIJU: Telo muškarca nađeno, za ženom se još traga! Mediken doneo poplave i klizišta! VIDEO
Foto: Youtube prtscr

stravično nevreme

REDAK MEDITERANSKI URAGAN POGODIO SICILIJU: Telo muškarca nađeno, za ženom se još traga! Mediken doneo poplave i klizišta! VIDEO

Planeta -

U snažnim olujama koje haraju južnom Italijom drugi dan zaredom stradao je čovek čije je telo pronađeno danas dok se za njegovom suprugom još traga.

Usled jakih kiša poplavljene su ulice, a poplave su pokrenule i mnoga klizišta, objavila je policija.

Telo 67-godišnjaka pronađeno je u grmlju citrusa, daleko od mesta gde je poslednji put viđen nakon što mu se automobil zaglavio u vodi i mulju jugozapadno od grada Katanije na Siciliji.

Italijanska meteorološka stranica Ilmeteo.it saopštila je da je delove Sicilije i susednu Kalabriju pogodio retki mediteranski uragan, poznat kao Mediken, s vetrovima koji bi mogli da dostignu i 120 kilometara na sat.

Udruženje poljoprivrednika na Siciliji saopštilo je u nedjelju da je za svega par sati palo više od 300 milimetara kiše blizu grada Katanije, što je gotovo polovina prosečne količine padavina koja godišnje padne na mediteranskom ostrvu.

Civilna zaštita za hitne slučajeve proglasilo je u danas najviše crveno upozorenje za sever Sicilije i jug Kalabrije te upozorilo na potencijalnu opasnost za život i materijalnu štetu u tim područjima.

Škole su zatvorene u brojnim selima i gradovima, desetine letova je preusmereno s tog područja i otkazane su trajektne linije između južnih ostrva.

Kurir.rs / Index.hr, Foto: Youtube prtscr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track