Umetničku karijeru zamenili poljoprivredom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Nov.2018, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umetničku karijeru zamenili poljoprivredom

Muziku i koncertne dvorane zamenuli su proizvodnjom cveća i voća. To je priča Davida i Petre Čizmadia.

Davida i Petru Čizmadia spojila je muzika. Upoznali su se u srednjoj muzičkoj školi u Subotici.

Iako im je želja bila nastavak obrazovanja na muzičkoj akademiji, David je akademiju napustio posle dve godine studija, a je Petra odustala na samom početku.

I umesto umetničke karijere odlučili su se za poljoprivredu, na gazdinstvu Davidove porodice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Kupusini. Kažu posao nije lak, ali nisu pogrešili.

"Posla ima i 365 dana treba da budeš tu. Kada neki problem imaš, moraš biti sam svoj gazda, da znaš napraviti, popraviti, ne možeš uvek zvati majstora kada nešto fali, ili postoji neki problem", rekao je David.

"Volela bih ja da sam nastavila muziku, ali želja mi je bila i nešto drugačije da radim i zbog toga mi se ovo sviđa", kazala je Petra.

Petra je u Kupusinu došla iz Kanjiže i do dolaska u Kupusinu nije imala dodira sa poljoprivredom.

"Ovde sam pet godin, ali prošle godine sam radila i jedno proleće je bilo dovoljno da sve naučim. Sve što treba raditi meni je lako i sve volim raditi. Teško je samo u proleće kada moramo ići i na pijacu", saopštila je Petra.

Petrina briga je proizvodnja cveća, a godišnje proizvedu oko 20.000 cvetnih rasada. Uz to obrađuju i oko 100 jutara zemlje i 5 jutara voćnjaka. Ipak, David nađe vremena i za muziku.

"Ima tu orkestar u Kupusini i onda kada je kirbaj ili tako nešto idemo da sviramo", dodao je David.

David ima 23, a Petra 21 godinu, a već početkom naredne godine njhova porodica biće brojnija za još jednog člana. Kažu svoju budućnost planiraju u Kupusini u poslu kojim se bavio i Davidov deda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.