Ukrajina ima plan za izgubljene umove; Zaharova: Ludilo

Izvor: B92, 30.Jul.2019, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina ima plan za "izgubljene umove"; Zaharova: Ludilo

Kijev -- Ukrajina planira da pokrene svetski TV kanal na ruskom jeziku, kao deo napora da pridobije stanovnike istočnog Donbasa i Rusije.

"Moramo priznati da je Ukrajina praktično izgubila informativni rat za umove ljudi okupiranih teritorija Donbasa i na okupiranom Krimu", izjavio je Kirilo Timošenko u intervjuu za ukrajinsku novinsku agenciju Interfaks, ali je dodao da još postoji nada da se situacija preokrene.

"Razvili smo mogućnost pokretanja ukrajinskog kanala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na ruskom jeziku, sa kojim ćemo biti u mogućnosti da se pokrijemo stanovništvo koje govori ruski jezik širom sveta", rekao je Timišenko.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova smatra da je ta ideja Kijeva "ludilo".

"To jest, da bi ubedili ljude koji brane pravo da govore ruski u Ukrajini da nisu u pravu, Kijev će napraviti televiziju na ruskom jeziku. To je trebalo smisliti: izdvojiti sredstva za ’pokrivanje‘ publike koja govori ruskim jezikom širom sveta, kad je u tvojoj zemlji, u skladu sa novim zakonom o jeziku, on dozvoljen samo za privatnu komunikaciju i verske obrede!", napisala je Zaharova na svom nalogu na Fejsbuku.

Zaharova smatra da je "ovo ludilo toliko neverovatno da više podseća na neku biblijsku legendu, nego na sadašnju situaciju".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.