Ukip u haosu - Boltonu izglasali nepoverenje, odbio da ode

Izvor: B92, 22.Jan.2018, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukip u haosu - Boltonu izglasali nepoverenje, odbio da ode

London -- Lider britanske evroskeptične partije Ukip Henri Bolton odbio je da podnese ostavku pošto mu je izvršni odbor stranke izglasao nepoverenje.

Ako Bolton istraje da ostane lider stranke, na čije je čelo došao pre četiri meseca, o njegovom slučaju će se izjašnjavati članstvo, preneo je “Gardijan”.

Bolton je pod velikim pritiskom pošto je njegova devojka, 25-godišnja manekenka Džo Marni slala rasističke poruke, između ostalih i na račun verenice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << princa Harija, Amerikanke Megan Markl.

On je i pre skandala pozivan da podnese ostavku pošto je napustio suprugu zbog veze s Marni.

Predsednik izvršnog odbora Ukipa Pol Okden rekao je da su svi članovi osim Boltona glasali za njegovu smenu.

Ukip je ponovo u krizi s mogućnošću da traži svog petog lidera otkada se Najdžel Faraž, jedan od najglasnijih zagovornika Bregzita, povukao pre 18 meseci s njenog čela.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Henri Bolton odbija da siđe sa čela UKIP-a, haos u stranci

Izvor: RTS, 22.Jan.2018

Lider Partije za nezavisnost Ujedinjenog Kraljevstva (UKIP) Henri Bolton odbio je da podnese ostavku nakon što mu je izvršni odbor stranke izglasao nepoverenje. . UKIP se zbog ovoga, kako navodi Rojters, nalazi u rasulu..Boltonu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.