Uhapšeni SPAVAČI tajne terorističke ćelije IS u Rusiji: Planiran napad EKSTREMNIH RAZMERA

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Okt.2017, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni SPAVAČI tajne terorističke ćelije IS u Rusiji: Planiran napad EKSTREMNIH RAZMERA

Zaplenjeni eksplozivi

Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB) uhapsila je u Moskvi takozvane "spavače", pripadnike tzv. Islamske države, koji su planirali da sprovedu terorističke napade na lokacijama gde se okuplja mnogo ljudi, saopštio je Centar za informisanje FSB.

- Nakon istrage sprovedene u Moskvi 30. septembra 2017. godine, Federalna služba bezbednosti osujetila je nelegalne aktivnosti tajne ćelije međunarodne terorističke grupe, Islamske države - navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se u saopštenju Centra za informisanje.

Prema njihovim rečima, pripadnici ćelije su planirali da sprovedu neki spektakularni teroristički napad u vidu eksplozije na javnom mestu.

- Pronađene su i zaplenjene dve veoma snažne i spremne improvizovane eksplozivne naprave u stanovima uhapšenih - navodi se u saopštenju.

Pored toga, FSB je zaplenio dva pištolja "PM", dve "RDG-5" granate i opremu za komunikaciju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.