Uhapšene 4 osobe u Briselu: Planirali napad na koncertnu salu

Izvor: B92, 04.Mar.2024, 22:35

Uhapšene 4 osobe u Briselu: Planirali napad na koncertnu salu

Belgijska policija je uhapsila četiri osobe osumnjičene da su planirale da za nekoliko nedelja napadnu koncertnu dvoranu u Briselu.

Među uhapšenim su tri maloletneo osobe i jedna punoletna koja je optužena za "učestvovanje u aktivnostima terorističke organizacije".

Belgija je poslednjih godina bila na meti ekstremističkih napada, a najnoviji je bio u oktobru, kada su ubijena dva švedska fudbalska navijača u Briselu.

U ekstremističkim napadima na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << aerodrom u Briselu i stanicu podzemne železnice 2016. godine su ubijena 32 čoveka, a porota je prošle godine proglasila krivim šest osoba za to terorističko ubistvo koje je bilo deo talasa napada u Evropi pvezanih s grupom Islamska država.

Među osuđenima je i Salah Abdeslam koji već izdražava kaznu doživotnog zatvora u Francuskoj zbog učestvovanja u napadima na kafe u Parizu, muzičku dvoranu Bataklan i stadion 2015. godine. I ti napadi su bili povezani s istom ekstremističkom grupom Islamske države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.