Uhapšen sveštenik u Crnoj Gori, Uprava policije: Odbio alkotest, udario policajca...

Izvor: B92, 16.Jun.2020, 12:24

Uhapšen sveštenik u Crnoj Gori, Uprava policije: Odbio alkotest, udario policajca...

Policija u Herceg Novom uhapsila je sveštenika Ž. V. zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, saopšteno je iz Uprave policije.

Protiv Ž. V. je nadležnom tužiocu podneta i krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje u pokušaju kao i prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru.

Prekršajni sud >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Budvi izrekao je nepravosnažnu novčanu kaznu od ukupno 1.300 evra svešteniku, inače državljaninu Srbije nastanjenom u Herceg Novom, zbog, kako se navodi, odbijanja alkotesta, vređenja i udaranja policajca.

Takođe, svešteniku je izrečena mera zabrane upravljanja automobilom tokom četiri meseca i kazna oduzimanjem tri boda. Sveštenik Ž.V. je kažnjen sa 600 evra zato što je, kako se navodi, sinoć u Zelenici u "vidno alkoholisanom stanju dvojici policajaca, koji su pokušali da mu urade alkotest, uputio niz uvreda". "Okrivljeni je u odbrani koju je izneo pred sudijom prihvatio odgovornost za prekršaj", navodi se u saopštenju zamenika predsednika Suda za prekršaje u Budvi i sudije portparola Marka Đukanovića.

Sveštenik je, navodi se, u odvojenom postupku kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 700 evra, zbog prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima koji se odnosi na odbijanje alkotestiranja, što je prethodilo omalovažavanju policajaca.

"U mestu Zelenika policija je sinoć oko 23.30 časova, prilikom redovne saobraćajne kontrole kontrolisala vozilo kojim je upravljao Ž. V. Lice je odbilo da se podvrgne alkotestiranju i prilikom preduzimanja službene radnje on je omalovažavao policijske službenike, uputivši im više uvredljivih riječi. Ovo lice je osim toga odbilo da postupi po naređenju policijskog službenika i da uđe u službeno vozilo, nakon čega je zadao udarac policijskom službeniku u predelu grudi, a prema njemu su upotrijebljena sredstva prinude i Ž.V. je doveden u službene prostorije Centra bezbjednosti", kazali su ranije iz Uprava policije.

U saopštenju se navodi da je protiv Ž. V. nadležnom tužiocu podneta i krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje u pokušaju kao i prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uprava policije Crne Gore: Uhapšen sveštenik, odbio alkotest, udario policajca

Izvor: RTS, 16.Jun.2020

Policija u Herceg Novom uhapsila je sveštenika Ž. V. zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, saopšteno je iz Uprave policije. RTCG piše da je sveštenik državljanin Srbije i da je kažnjen sa 1.300 evra. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.