Uprava policije Crne Gore: Uhapšen sveštenik, odbio alkotest, udario policajca

Izvor: RTS, 16.Jun.2020, 13:31

Uprava policije Crne Gore: Uhapšen sveštenik, odbio alkotest, udario policajca

Policija u Herceg Novom uhapsila je sveštenika Ž. V. zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, saopšteno je iz Uprave policije. RTCG piše da je sveštenik državljanin Srbije i da je kažnjen sa 1.300 evra.
Uprava policije saopštila je da je sinoć oko 23.30 u mestu Zelenika, prilikom redovne saobraćajne kontrole, kontrolisala vozilo kojim je upravljao Ž. V.
"Lice >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je odbilo da se podvrgne alkotestiranju i prilikom preduzimanja službene radnje on je omalovažavao policijske službenike, uputivši im više uvrjedljivih riječi. Ovo lice je osim toga odbilo da postupi po naređenju policijskog službenika i da uđe u službeno vozilo, nakon čega je zadao udarac policijskom službeniku u predjelu grudi, a prema njemu su upotrijebljena sredstva prinude i Ž. V. je doveden u službene prostorije Centra bezbjednosti", navodi su iz Uprava policije.
U saopštenju se navodi da je protiv Ž. V. nadležnom tužiocu podneta i krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje u pokušaju kao i prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru.
Kazna od 1.300 evraRadio-televizija Crne Gore prenosi da je sud za prekršaje u Budvi svešteniku, inače državljaninu Srbije nastanjenom u Herceg Novom, izrekao novčanu kaznu od 1.300 evra.
"Sud za prekršaje kaznio je sa 600 eura Ž.V. jer je sinoć u Zelenici oko 23 sata i 35 minuta u vidno alkoholisanom stanju dvojici policajaca koji su pokušali da mu urade alkotest, uputio niz uvreda čime ih je omalovažavao, da bi prilikom privođenja do prostorija CB Herceg Novi nastavio sa omalovažavanjem i grubim vrijeđanjem trojice prisutnih policijskih službenika", saopšteno je.
U saopštenju zamenika predsednika Suda za prekršaje u Budvi i sudije portparola Marka Đukanovića navedeno je da je okrivljeni u odbrani prihvatio odgovornost za prekršaj.
Odluka, kako je kazao, nije pravosnažna.
"Isti okrivljeni zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima koji se odnosi na odbijanje alkotestiranja (koji je prethodilo događaju omalovažavanja policijskih službenika) u odvojenom postupku kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 700 eura", navodi se u saopštenju.
Đukanović dodaje da je Ž. V. zabranjeno upravljanje automobilom na četiri meseca i tri kaznena boda.
"Ni ova odluka nije pravosnažna, jer podnosilac zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka (Uprava policije CB Herceg Novi ima pravo na izjavljivanje žalbe)", ukazao je Đukanović.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sveštenik kažnjen u Crnoj Gori jer je vređao policajce i odbio alkotest

Izvor: Radio 021, 16.Jun.2020

Svešteniku Ž.V, uhapšenom u ponedeljak uveče u Herceg Novom jer je vređajući policajce odbio alkotestiranje, izrečena je novčana kazna od 1.300 evra zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru i Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima...Sveštenik, državljanin Srbije, prihvatio je odgovornost...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.