Uhapšen čovjek koji je prijetio imamu u Bosanskom Novom

Izvor: SandzakPress.net, 19.Mar.2019, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen čovjek koji je prijetio imamu u Bosanskom Novom

Policija je identifikovala muškarca koji je putem društvenih mreža uputio ozbiljne prijetnje imamu u Novom Gradu/Bosanskom Novom Emiru Nuhiću. Iz Policijske uprave Prijedor su danas potvrdili da su, u saradnji sa kolegama iz Gacka, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, jučer identifikovali i ispitali lice inicijala R.D. (1981.) iz Gacka, zbog postojanja sumnje da je izvršilo krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu vjerskog službenika iz Novog Grada/Bosanskog Novog. “Osumnjičeni >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << se tereti da je 3. i 16. marta 2019. godine, putem društvenih mreža Facebook i Messenger uputio prijetnje po život vjerskog službenika iz Novog Grada/Bosanskog Novog i članova njegove porodice” navedeno je u saopćenju. Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor će protiv R.D. biti dostavljen izvještaj za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. Nezvanično, Danijel Rajković je osumnjičen da je Nuhiću, koji je imam u džematu Blagaj Japra već osam godina, uputio ozbiljne prijetnje po život. Nuhić je ranije za Radiosarajevo.ba  kazao kako ga je strah za vlastitu sigurnost, ali i sigurnost svojih džematlija, pogotovo nakon napada na Novom Zelandu. radiosarajevo.ba Pogledajte vijest na izvornom sajtu: Uhapšen čovjek koji je prijetio imamu u Bosanskom Novom
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Identifikovano lice koje je ispisalo grafite u blizini vjerskih objekata u Prijedoru

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Mar.2019, 13:56

PRIJEDOR - Policijski službenici Policijske uprave Prijedor juče su identifikovali te izvršili kriminalističku obradu lica B.P. (28) iz Prijedora zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično djelo "Javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.