Ugljanin udaljio medije i opoziciji oduzeo telefone

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Dec.2014, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugljanin udaljio medije i opoziciji oduzeo telefone

U Novom Pazaru se danas održava druga sednica Bošnjačkog nacionalnog veća, a nakon pauze zbog klanjanja džuma namaza, predsedavajući Sulejman Ugljanin naložio udaljavanje medija i oduzimanje mobilnih telefona pripadnicima opozicione liste bliske muftiji Muameru Zukorliću.

Odbornici se, naime, nisu složili oko funkcionisanja tog tela u kome Ugljaninova Lista za bošnjačko jedinstvo ima 19 većnika, a Lista za Sandžak, Bošnjake i muftiju 16.

Ugljaninova lista >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << zahteva da se prvo izaberu organi i radna tela BNV-a pa da se tek onda usvoji platforma o zajedničkom delovanje dve liste, dok odbornici liste Za Bošnjake, Sandžak i muftiju traže da se prvo dogovori zajednička platforma delovanja i usaglase stavovi pa tek onda izaberu organi i radna tela BNV-a.

Čelnik liste sa manjim brojem odbornika Jahija Fehratović navodi da ne treba žuriti sa izborom funkcija jer treba prvo usvojiti program i plan rada koji će biti od korisit Bošnjčkom narodu.

“Mi tek treba da se međusobno upoznamo i vidimo ko ima kvalitet. Ne želimo da nam se ponove greške koje brukaju Bošnjake, islam i muslimane. Ne želimo da se ponovo pojavi lik Muhameda a.s. u udžebenku, da nam deca uče pesme o Božiću i Svetom Savi. Takve greške više se ne smeju ponoviti", izričit je bio Fehratović.

Od Ugljanina je traženo i da sednice Veća ubuduće ne zakazuje petkom kada muslimani klanjaju džumu, najznačajniju molitvu.

Inače, većinski Veće danas nije prihvatilo predlog Samira Tandira sa liste Za Bošnjake, Sandžak i muftiju da se bivšem predsedniku Srbije Borisu Tadiću oduzme Zlatna plaketa tog veća, koja mu je dodeljena u Beogradu 2010. godine.

Ugljanin je, kako su preneli lokalni mediji, rekao da nije u mogućnosti da sada donosi "tako krupne odluke", dok je Esad Džudžo podsetio da je Plaketa Tadiću uručena zbog dobrih odnosa BiH, Srbije i Turske.

Tadiću je plaketa dodeljena zbog izuzetnog doprinosa u ostvarivanju, zaštiti i unapređenju individualnih i kolektivnih prava sandžačkih Bošnjaka, kao i zbog doprinosa u stvaranju multietničkog i multikulturalnog društva.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.