Udruženja građana traže donošenje zakona o ograničavanju rijaliti programa

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Nov.2019, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udruženja građana traže donošenje zakona o ograničavanju rijaliti programa

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti saopštilo je danas da je u okviru kampanje "U ime kulture" 42.852 građana zvanično predložilo donošenje zakona za ograničavanje rijaliti programa i uvođenje pola sata dečjeg kulturnog programa i najavilo da će takav zahtev biti iznet i na protestu koji se organizuje u subotu 30. novembra u 16 sati ispred zgrade Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

U saopštenju se navodi da "Narodna skupština ima ustavnu obavezu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da odluči o predlogu građana", kao i da je to udruženje do sada podnosilo REM-u više prijava "u vezi nasilja i prebijanja žena u rijaliti programu, unošenja pištolja, vređanja po nacionalnoj osnovi, oralnog seksa na televiziji sa nacionalnom frekvencijom", a da REM osim u jednom slučaju, nije odgovarao na pritužbe.

"REM ne radi svoj posao. Dozvoljava kršenje propisa o zabrani promovisanja nasilja i mržnje. Jedini način da se spreči dalje kršenje zakona i vrati kultura na programe sa nacionalnom frekvencijom jeste usvajanje našeg predloga za usvajanje zakona za ograničavanje rijaliti programa. Tražimo od Maje Gojković da stavi na glasanje i predlog kojim vraćamo pola sata kulturnog programa za decu", navode iz Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

Kako se navodi, to treba uraditi što pre budući da zbog najavljenih izbora za nešto više od mesec dana neće biti redovnog rada Skupštine Srbije.

Kako je najavljeno, u kampanji "U ime kulture" učestvuje i udruženje "Srbija u pokretu", kao i 20 organizacija i lokalnih timova sa preko 150 aktivista.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Udruženja građana traže donošenje zakona o ograničavanju rijaliti programa

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 25.Nov.2019

Predlog zakona predviđa i uvođenje pola sata dečjeg kulturnog programa...Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti sprovelo je kampanju „U ime kulture“ tokom koje su prikupljeni potpisi građana...Udruženje je najavilo da će zahtev biti iznet i na protestu koji se organizuje u subotu 30....

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.