Udovičić sa ambasadorkom Kine o proširenju saradnje u oblasti omladine i sporta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2020, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovičić sa ambasadorkom Kine o proširenju saradnje u oblasti omladine i sporta

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić susreo se danas sa ambasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo, sa kojom je otvoreno i sadržajno razgovarao o daljem razvoju i produbljivanju tradicionalno prijateljskih odnosa između dve zemlje, odnosno još široj i sveobuhvatnijoj saradnji, zajedničkim aktivnostima i programima u oblastima omladine i sporta.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, obe strane su se složile da je postojeća saradnja u navedenim oblastima na visokom nivou >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i da bi trebalo da bude proširena potpisivanjem novog Memoranduma o saradnji u oblastima omladine i sporta, što bi obema stranama omogućilo da iskoriste bliske odnose, referentnost i stručnost svojih kadrova, institucija i organizacija kako bi se otvorila nova perspektiva za njihov napredak.

Uz konstataciju da sve veći broj naših sportista i stručnjaka ostvaruje karijeru u Narodnoj Republici Kini, tema razgovora su bili i svi drugi modaliteti proširivanja uzajamne saradnje u oblasti sporta.

Istaknuta je i važnost sprovođenja programa, poseta i razmena korisnih za omladinu i studente, posebno kroz proširenja aktivnosti Fonda za mlade talente Republike Srbije i zajednički nastup na međunarodnom nivou o svim pitanjima od značaja za omladinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.