Udovičić: Da Srbija počne da prihvata različitosti

Izvor: Blic, 16.Sep.2014, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovičić: Da Srbija počne da prihvata različitosti

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predstavnici organizacionog odbora Parade ponosa Boban Stojanović i Marko Ilić istakli su da je neophodno da svi činioci društva rade na tome da Srbija postane društvo otvoreno za prihvatanje različitosti.

Na sastanku je istaknuto da država radi sve što je u njenoj moći kako bi se stvorili uslovi što veće tolerancije i zaštite prava na različitost i individualnost. Zadatak svih činilaca društva je da kroz edukaciju i vaspitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << učine da Srbija bude zemlja u kojoj se te vrednosti uvažavaju, ne zbog Evropske unije, već zbog nas samih.

Poštovanje i unapređenje ljudskih prava se nikada ne smeju dovesti u pitanje, zakoni moraju da se poštuju, a svi oni koji se o njih ogreše o zakon, moraju da odgovaraju, kaže se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.